www.pri-krizarju.si

Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Križarjevi kašči

(trenutno nista še na voljo, ker še vedno čakamo na dolgo-časno birokracijo)

 

počitniški apartma križarjeva kaščaV kmečkih kaščah so nekoč shranjevali žita in poljščine. Po njihovem zgledu smo izdelali prisrčni hiški za namestitev naših gostov.

Z lokalnim kamnom zidan spodnji del preseneti s polkrožnim oknom, ki ga je navdahnila vaška pajštva – sušilnica za sadje. Zgornji del je sestavljen iz lesenih brun, ki se na vogalih združujejo z značilnimi tesarskimi vezmi.

Kašči sta izolirani s kakovostno naravno izolacijo lesenih vlaken.

Po žledu, ki nas je prizadel pred sedmimi leti smo skrbno shranili les sadnega drevja, ter iz njega z občutkom izdelali notranjo mopremo za kašči. Največ je bilo hruške in oreha.

Od tod tudi kaščini imeni: Hruška in Oreh.

apartmajiKašči se zrcalita čez tlakovano dvorišče, kjer kamnita miza in prostorno ognjišče kar kličeta po kulinaričnih presežkih.

Pod staro tepko boste v vročih dneh našli dovolj sence na ležalniku iz katerega boste imelisproščujoč razgled na tolminske hribe in gore.

Kašči sta tudi čudovito izhodišče za krajše in daljše pohode v neokrnjeni naravi južnega dela Triglavskega narodnega parka.

Tudi v hladnejših jesenskih in zimskih dneh sta naši kašči udobni gnezdi, kjer lahko zakurite v peči na drva in uživate v notranjem udobju.

Z unikatno opremljenimi bivalnimi prostori in razgledom iz postelje vas ne bosta pustili malodušne.

 

 Hruška

  • Bivalni del Hruške

 Oreh

  • Vhod v kaščo Oreh